Pancake untuk Hana Banana



Gambar google sebab pancake aku buruk


Nama resepi ni ialah Pancake Hana Banana. Aku yang reka, aku punya suka lah letak nama apa pun kan? Haha


Bahan-bahan:
- Tepung serbaguna
- Cereal beras (lagi bagus kalau brown rice)
- Oat
- Butter tanpa garam/ olive oil
- Esen Vanilla
- Susu badan/ susu formula
- Telur
- Lagi bagus kalau letak pisang yang dilenyek2 macam nak buat cekodok tu


Masukkan semua benda ke dalam mangkuk dan gaulkan. Sukatan? Dah jadi mak dan bapak orang ni rasanya tak perlu bagi sukatan pun dah pandai nak agak sendiri kannnn


Sebatian akan jadi macam rupa nak buat cekodok ni ha. Pastu panaskan kuali, letak minyak sikit (aku tak letak sebab guna non stick pan). Pastu cedok dengan senduk dan masak sampai lempeng tu masak lah.


Itadakimasu!







1 comment

  1. The 787 Dreamliner has 30 3D printed components, together with air ducts and hinges, which is a record for the business. Using Stratasys 3D printers, the company additionally printed a whole cabin. This mannequin offers you the liberty to design any project work Heated Blankets with your individual thought and 3d print of those mannequin offer you an thought of their real-world output. So it's fairly merely that the fashions in 3d printing are the essential structure for making any 3d object with uncooked materials. 3d Printing of 3d fashions works on layers which means when you print these fashions with 3d printers for making 3d mannequin from it, it is going to be|will in all probability be} created in layers by layers steps.

    ReplyDelete

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!