Pancake untuk Hana Banana



Gambar google sebab pancake aku buruk


Nama resepi ni ialah Pancake Hana Banana. Aku yang reka, aku punya suka lah letak nama apa pun kan? Haha


Bahan-bahan:
- Tepung serbaguna
- Cereal beras (lagi bagus kalau brown rice)
- Oat
- Butter tanpa garam/ olive oil
- Esen Vanilla
- Susu badan/ susu formula
- Telur
- Lagi bagus kalau letak pisang yang dilenyek2 macam nak buat cekodok tu


Masukkan semua benda ke dalam mangkuk dan gaulkan. Sukatan? Dah jadi mak dan bapak orang ni rasanya tak perlu bagi sukatan pun dah pandai nak agak sendiri kannnn


Sebatian akan jadi macam rupa nak buat cekodok ni ha. Pastu panaskan kuali, letak minyak sikit (aku tak letak sebab guna non stick pan). Pastu cedok dengan senduk dan masak sampai lempeng tu masak lah.


Itadakimasu!







LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon