Homeschool Day 12 - Find the Match!

Salam,
Sorry lama tak update sebab busy. Homeschool berjalan je hari-hari macam biasa cuma benda yang lebih kurang sama je so aku tak update la wkwkw! Tapi IG stories aku selalu je update, benda senang kan. Snap je gambar, tulis skit, post. Settle. Blog ni aku nak kena edit dulu gambar, letak watermark, pastu menaip lagi panjang-panjang. Kan ambik masa tu.

So, hari ni aku nak kenalkan sight words AT pada Hana. Reading pulak, aku guna cerita On the Mat. Pastu buat aktiviti find and match huruf kecil pada huruf besar.

Homeschool Day 10 - Lompat si Katak Lompat

Selamat hari Isnin.

Bagi yang dah pernah baca blog ni, aku dah pernah ajar Hana mengenai cycle kehidupan seekor rama-rama. Boleh baca kat sini bagi yang tak pernah baca lagi:


Minggu ni, aku nak ajar dia mengenai life cycle seekor katak. 

REVIEW: Susu Tepung Kambing Baby Steps BBs-3

Selamat pagi! Kita mulakan hari ini dengan makanan yang masih berkhasiat tapi mudah untuk disediakan, semudah ABC, Alif Ba Ta dan 1-2-3.... iaitu, cereal! Tapi kali ni ada yang special. Apa yang specialnya? Ya, Lisa makan cereal dengan susu tepung kambing Baby Steps BBs-3!!

Lisa ni tengok kakak dia makan cereal dengan susu, dia pun nak makan jugak dengan susu. Hana aku bagi susu segar je pun takpelah sebab dia dah tua bangka tapi dengan Lisa mestilah kena bagi dia susu yang banyak khasiat jugak.