REVIEW: iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil



Thank you @iunik_official for giving me the opportunity to try their latest new arrival: Calendula Complete Cleansing Oil.

The cleansing oil claimed to be a deep cleansing oil. It is:

  •  Paraben-Free
  •  Sulfate-Free
  •  Alcohol-Free
  •  Silicone-Free
  •  EU Allergen-Free

Full Ingredients:

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Canola Oil, Calendula Officinalis Flower extract, Sorbeth-30 Tetraoleate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cananga odorata flower oil, Sorbitan Sesquioleate

Pengalaman aku untuk berjaya menyusukan Lisa






Walaupun Lisa lahir pada 29hb Mac, sesungguhnya cuma pada malam 12 April aku baru berjaya menyusukan dia secara betul. Sebelum tu macam2 cara aku buat sampai luka and trauma sebab teknik latching yang tak betul. Berat badan Lisa tak naik. Kuning tak nampak tanda nak hilang walaupun dah umur seminggu. Panggil 2 orang pengawas nenen KKM datang rumah ajar latch tapi tetap tak berjaya. Balik-balik dorg suruh dekatkan badan baby pada kita, pastu sua nipple. Cara masuk macam mana, tak tau nak ajar. Cara pegang baby time menyusu pun nak kena ikut cara diorang padahal aku tak selesa macam tu. Tapi apa2 pun aku tetap berterima kasih pada dorang sebab sudi datang dan cuba ajar.

REVIEW: St Ives Radiant Skin (Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub)

Maafkan penampakan sudu dalam gambar ini. Maklumlah, ada dua orang budak kenit kat dalam rumah ni. Tak selerak rumah tak sah la kan lol. Ok, baru-baru ni aku dapat parcel dari St Ives Malaysia. Cantik sangat! Tak sabar nak bukak tapi at the same time sayang nak bukak boleh? 

Jom tengok apa ada dalam kotak ni.