Baking with Hana di Good Times DIY & Lifestyle Cafe

Sejak dari dulu lagi kalau aku balik Semenanjung, aku mesti akan atur aktiviti yang aku boleh buat sebanyak yang mungkin untuk compensate masa aku kat Bintulu yang 90% adalah dok dalam rumah sahaja. Nak2 pulak bila ada anak2 ni, memang berderet lah aktiviti yang aku dah atur untuk diorang. 

Ada aktiviti yang aku dah atur siap2 sebelum bercuti lagi tapi ada jugak yang ad hoc. Contohnya macam hari ni, aku ke MyTown untuk ke Spotlight, pastu tetiba dah kat Good Times DIY & Lifestyle Cafe, bakar biskut dengan Hana. HAHAHA!


REVIEW: iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil



Thank you @iunik_official for giving me the opportunity to try their latest new arrival: Calendula Complete Cleansing Oil.

The cleansing oil claimed to be a deep cleansing oil. It is:

  •  Paraben-Free
  •  Sulfate-Free
  •  Alcohol-Free
  •  Silicone-Free
  •  EU Allergen-Free

Full Ingredients:

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Canola Oil, Calendula Officinalis Flower extract, Sorbeth-30 Tetraoleate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cananga odorata flower oil, Sorbitan Sesquioleate

Pengalaman aku untuk berjaya menyusukan Lisa






Walaupun Lisa lahir pada 29hb Mac, sesungguhnya cuma pada malam 12 April aku baru berjaya menyusukan dia secara betul. Sebelum tu macam2 cara aku buat sampai luka and trauma sebab teknik latching yang tak betul. Berat badan Lisa tak naik. Kuning tak nampak tanda nak hilang walaupun dah umur seminggu. Panggil 2 orang pengawas nenen KKM datang rumah ajar latch tapi tetap tak berjaya. Balik-balik dorg suruh dekatkan badan baby pada kita, pastu sua nipple. Cara masuk macam mana, tak tau nak ajar. Cara pegang baby time menyusu pun nak kena ikut cara diorang padahal aku tak selesa macam tu. Tapi apa2 pun aku tetap berterima kasih pada dorang sebab sudi datang dan cuba ajar.