My Latest New Hobby

Bagi korang yang dah kenal aku lama, mesti tau kan aku ni ada banyak hobi. Pastu bertukar-tukar pulak tu 😂 So my latest hobi sejak dah pindah rumah baru ni (dulu dok rumah dua tingkat, sekarang dok rumah flat berbalkoni) adalah membela kaktus dan succulent. 

Aku rasa aku memang layak bela kaktus dan succulent sebab space di rumah sekarang tak banyak, pastu aku jugak selalu travel so kalau tak siram lama pun pokok akan still hidup aman damai. Aku jugak rasa bela succulent dengan kaktus ni, tak makan banyak space and pot diorang kecik-kecik dan comel-comel hehe.





Baking with Hana di Good Times DIY & Lifestyle Cafe

Sejak dari dulu lagi kalau aku balik Semenanjung, aku mesti akan atur aktiviti yang aku boleh buat sebanyak yang mungkin untuk compensate masa aku kat Bintulu yang 90% adalah dok dalam rumah sahaja. Nak2 pulak bila ada anak2 ni, memang berderet lah aktiviti yang aku dah atur untuk diorang. 

Ada aktiviti yang aku dah atur siap2 sebelum bercuti lagi tapi ada jugak yang ad hoc. Contohnya macam hari ni, aku ke MyTown untuk ke Spotlight, pastu tetiba dah kat Good Times DIY & Lifestyle Cafe, bakar biskut dengan Hana. HAHAHA!


REVIEW: iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil



Thank you @iunik_official for giving me the opportunity to try their latest new arrival: Calendula Complete Cleansing Oil.

The cleansing oil claimed to be a deep cleansing oil. It is:

  •  Paraben-Free
  •  Sulfate-Free
  •  Alcohol-Free
  •  Silicone-Free
  •  EU Allergen-Free

Full Ingredients:

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Canola Oil, Calendula Officinalis Flower extract, Sorbeth-30 Tetraoleate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cananga odorata flower oil, Sorbitan Sesquioleate