Kenapa Underwear Laki dalam Kotak, Tapi Perempuan Berlipat, Berlonggok, atau Bergantung

Dalam Twitter hari tu, Cik Dara ada tweet pasal underwear lelaki dalam kotak, tapi perempuan tak.. dia rasa tu sejenis diskriminasi. Well, aku takde penjelasan yang lebih logik selain daripada kesimpulan yang aku dapat hasil dari perbincangan dengan buah hati kesayangan aku, Shak.


Kenapa Underwear Laki dalam Kotak, Tapi Perempuan Berlipat, Berlonggok, atau Bergantung?? 


Kenapa???


Jawapannya di sini... 



Kita tengok apa jadi bila pompuan beli spender..






Kita bandingkan pula bila lelaki yang nak beli spender diorang...




Sekarang dah tau kenapa kan? Laki tak kisah pun jenis material ngan corak sangat.. diorang akan beli yang diorang dah familiar. Size and bentuk spender lebih penting pada diorang berbanding warna, corak dan hiasan2 pada spender. Selalunya dah balik rumah baru diorang tengok kaler apa yang diorang dapat. Kalau dapat kaler faveret, lucky lah. Kalau tak dapat, nevermind. LOL!


Cheers :P
LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

40 comments

Ini BAMBS!
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 5:41:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Wahhh ... bernas Intan. Syabas,betei!!!!

avatar
alice
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 5:55:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hahaha, comelnya dialog dia semua :D

avatar
KR555zal
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 6:12:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

so kpd llaki kt luar sna tu,tlg jgn malas n sruh gf/wife korg blikn underwear utk korg.ksian kt gf/wife korg nk plih yg trbaik utk korg pkai,dok bka suma kotak n belek 1 prsatu,tgk bntuk,saiz warna,sifat lastik n lentur...

avatar
Lovesucks
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 6:16:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Buka semua kotak!!! Hahahahhaha! FTW! LOL! Niceeeee

avatar
qeef...
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 7:06:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

NIce bukak kotak.. nice.. haha.. belom penah nmpk ag nih..

avatar
AMRI
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 7:07:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hahaha... nicely done..

#tukangkipas

avatar
Hikaru Yui
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 7:14:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

yup org lelaki senang je nak beli xmemilih sgt...

tp klu bab warna aku memilih juga.. kena tetiba warna merah menyala ke.. hijau fluorescent ke..

mmg xterpakai nanti =p

avatar
bact.
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 8:31:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

kahkahkah
pompuan nak beli spenda pon cerewet.
pilih smpai sejam

avatar
Eim Abey
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 9:24:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

mmg la. klu spender pompuan dlm kotak, habis kotak2 besar dlm stor tu kne koyak. tu la tayang kt luar je. hahaha

avatar
Diyana Munira
AUTHOR
Thursday, January 19, 2012 at 10:29:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Hahaha! So true and somehow makes sense :)

avatar
syafiq barry
AUTHOR
Friday, January 20, 2012 at 12:35:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

aku x ska pkai spender..pakai boxer lg best

avatar
azri
AUTHOR
Friday, January 20, 2012 at 8:34:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

ppuan mmg dilahirkan dgn pemikiran yg details..bkn slh dorg.dorg jd pelengkap pada laki sbb laki ni pemikiran dia lebih kpd focus pada 1 benda dlm 1 masa..tp ppuan bole fikir byk bnda dlm 1 masa..

avatar
deaf-angel
AUTHOR
Friday, January 20, 2012 at 9:09:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

great post. Very true.

but for guys, boxers is so much better la.

avatar
lordapes
AUTHOR
Friday, January 20, 2012 at 1:57:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Aha. Smart. Aku skip satu step. Tak tgk jenama pun. Janji ada saiz. :P

avatar
Sunday, January 22, 2012 at 1:34:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

selagi spender tak rabak selagi tu tak beli baru

avatar
ururules
AUTHOR
Monday, January 23, 2012 at 6:02:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

aku carik boxer kaler hijau or biru or merah or kuning..

sebab kalu pilih hitam or grey.. kang bile basuh.. tercampur ngn boxer hitam adik ngn abang ngn bapak aku.

but then again. kitorang x kisah sgt terpakai sape punye. asalkan dah basuh. lol. (dululah)

avatar
misz aisya
AUTHOR
Wednesday, January 25, 2012 at 12:54:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

haha. betul jgak kan..baca entry ni bru trfikir..xde pulak spender laki dijual longgok 3 rm10 kan? haha

avatar
Nini Nell
AUTHOR
Monday, January 30, 2012 at 2:01:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

sebenarnya aku x pernah perasan pun benda ni. tapi betul apa kau ckp dan aku x kisah pun diorg x letak dlm kotak sbb menyusahkan aku. tgn aku mmg gatal nak bukak semua kotak.
Lagi satu kalau dlm kotak tu combination kaler dia aku x suka, nasib lah mmg aku suka suki tukarkan kaler dia. Bahahahaha!

avatar
Firdaus®
AUTHOR
Tuesday, January 31, 2012 at 2:09:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hahahahha baru perasan..nice entry..blogwalking here..

do follow my blog ye =)

avatar
TheBentPencil
AUTHOR
Thursday, February 2, 2012 at 10:52:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

In my opinion, lebih jimat kos bagi pengeluar kalau tak letak dalam kotak. Ikat pakai tali plastik tu je tak sampai satu sen. Kotak dah lima enam puluh sen. Printing lagi design lagi.

jadi kenapa dia letak jugak dalam kotak walaupun mahal?

mudah je, sebab kat kotak tu ada gambar lelaki muka hensem dengan six pack dan tangan bermuscle. Bila customer lelaki tengok kotak, immeidately imagine diri diorg sehensem tu time pakai, lalu mereka pun beli...kehkeh

avatar
Nora Mieza
AUTHOR
Friday, February 3, 2012 at 2:20:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

just wondering laki yg pkai boxer x rasa mcm hanging ke your penis and scrotum?

lelaki yg pkai spender sgt turn on.

avatar
Tuesday, February 7, 2012 at 10:29:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hahaha klaka...tp ade je pompuan punye dlm kotak.. hush pupies

avatar
Thursday, February 9, 2012 at 1:24:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Haha.. Org lelaki senang cari size n x byk s0al.dtg,pilih n beli.Tp org pmpuan ni byk songehnya.lg2 jenis kaki shopping.hehe.. Hurm,Alang2 tu,aku jemput korang ni,j0m watch n k0men VIDEO2 sy bermain gitar/menyanyi di channel YouTube sy.. Klu ada yg tak pakai baju or pakai boxer je tu maaf ye..hikhik =P Tp suara x la sedap mane pun.. Klik link YouTube sy ni, http://www.youtube.com/shahrulizzuwan

avatar
Sam
AUTHOR
Monday, February 13, 2012 at 7:52:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

owh really? First time dengar fakta ni. Mmg hanging pn, tapi x sgt kalau pakai size padan. Pakai boxer sejuk skit sbb udara bleh masuk, tapi kelemahan nye kalau terpacak mmg nmpk habis

avatar
Miss Purple
AUTHOR
Wednesday, February 15, 2012 at 2:01:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hihihi..dh nma nya pmpuan...knalah beli ikut kepuasan hati..

avatar
tomman
AUTHOR
Thursday, February 16, 2012 at 4:31:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Nora Mieza - bakai boxer x rasa lemas.. birdie free je.. kalau spender lak, rasa terkurung la... haha

avatar
razif
AUTHOR
Thursday, March 1, 2012 at 10:19:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

sangat genius!malaysia perlukan gaya pemikiran seperti kamu!syabas!

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
Thursday, March 1, 2012 at 11:49:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

pompuan shopaholic..sampaikn nk spender pun kalo bleh 1 lori...hahaha...pastu xder tmpt nk sidai...

avatar
ZaroL
AUTHOR
Monday, March 5, 2012 at 6:24:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Woahhh ! Bijak sungguh kamoo . Pkai boxer lagi syok. bebas dari segalanya.

avatar
afdhalluddin
AUTHOR
Saturday, March 24, 2012 at 8:31:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

psl spender pown leh jadi hal kan??
huhuhu....
nice topic to discuss anyway...
=)

avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
Monday, October 8, 2012 at 4:18:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

macam cuak je nak bukak read more .. takut kuar gambo bukan2

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon