Kenapa Underwear Laki dalam Kotak, Tapi Perempuan Berlipat, Berlonggok, atau Bergantung

Dalam Twitter hari tu, Cik Dara ada tweet pasal underwear lelaki dalam kotak, tapi perempuan tak.. dia rasa tu sejenis diskriminasi. Well, aku takde penjelasan yang lebih logik selain daripada kesimpulan yang aku dapat hasil dari perbincangan dengan buah hati kesayangan aku, Shak.


Kenapa Underwear Laki dalam Kotak, Tapi Perempuan Berlipat, Berlonggok, atau Bergantung?? 


Kenapa???


Jawapannya di sini... 



Kita tengok apa jadi bila pompuan beli spender..






Kita bandingkan pula bila lelaki yang nak beli spender diorang...




Sekarang dah tau kenapa kan? Laki tak kisah pun jenis material ngan corak sangat.. diorang akan beli yang diorang dah familiar. Size and bentuk spender lebih penting pada diorang berbanding warna, corak dan hiasan2 pada spender. Selalunya dah balik rumah baru diorang tengok kaler apa yang diorang dapat. Kalau dapat kaler faveret, lucky lah. Kalau tak dapat, nevermind. LOL!


Cheers :P

41 comments

  1. so kpd llaki kt luar sna tu,tlg jgn malas n sruh gf/wife korg blikn underwear utk korg.ksian kt gf/wife korg nk plih yg trbaik utk korg pkai,dok bka suma kotak n belek 1 prsatu,tgk bntuk,saiz warna,sifat lastik n lentur...

    ReplyDelete
  2. Buka semua kotak!!! Hahahahhaha! FTW! LOL! Niceeeee

    ReplyDelete
  3. NIce bukak kotak.. nice.. haha.. belom penah nmpk ag nih..

    ReplyDelete
  4. yup org lelaki senang je nak beli xmemilih sgt...

    tp klu bab warna aku memilih juga.. kena tetiba warna merah menyala ke.. hijau fluorescent ke..

    mmg xterpakai nanti =p

    ReplyDelete
  5. kahkahkah
    pompuan nak beli spenda pon cerewet.
    pilih smpai sejam

    ReplyDelete
  6. mmg la. klu spender pompuan dlm kotak, habis kotak2 besar dlm stor tu kne koyak. tu la tayang kt luar je. hahaha

    ReplyDelete
  7. ppuan mmg dilahirkan dgn pemikiran yg details..bkn slh dorg.dorg jd pelengkap pada laki sbb laki ni pemikiran dia lebih kpd focus pada 1 benda dlm 1 masa..tp ppuan bole fikir byk bnda dlm 1 masa..

    ReplyDelete
  8. great post. Very true.

    but for guys, boxers is so much better la.

    ReplyDelete
  9. Aha. Smart. Aku skip satu step. Tak tgk jenama pun. Janji ada saiz. :P

    ReplyDelete
  10. selagi spender tak rabak selagi tu tak beli baru

    ReplyDelete
  11. aku carik boxer kaler hijau or biru or merah or kuning..

    sebab kalu pilih hitam or grey.. kang bile basuh.. tercampur ngn boxer hitam adik ngn abang ngn bapak aku.

    but then again. kitorang x kisah sgt terpakai sape punye. asalkan dah basuh. lol. (dululah)

    ReplyDelete
  12. haha. betul jgak kan..baca entry ni bru trfikir..xde pulak spender laki dijual longgok 3 rm10 kan? haha

    ReplyDelete
  13. sebenarnya aku x pernah perasan pun benda ni. tapi betul apa kau ckp dan aku x kisah pun diorg x letak dlm kotak sbb menyusahkan aku. tgn aku mmg gatal nak bukak semua kotak.
    Lagi satu kalau dlm kotak tu combination kaler dia aku x suka, nasib lah mmg aku suka suki tukarkan kaler dia. Bahahahaha!

    ReplyDelete
  14. hahahahha baru perasan..nice entry..blogwalking here..

    do follow my blog ye =)

    ReplyDelete
  15. In my opinion, lebih jimat kos bagi pengeluar kalau tak letak dalam kotak. Ikat pakai tali plastik tu je tak sampai satu sen. Kotak dah lima enam puluh sen. Printing lagi design lagi.

    jadi kenapa dia letak jugak dalam kotak walaupun mahal?

    mudah je, sebab kat kotak tu ada gambar lelaki muka hensem dengan six pack dan tangan bermuscle. Bila customer lelaki tengok kotak, immeidately imagine diri diorg sehensem tu time pakai, lalu mereka pun beli...kehkeh

    ReplyDelete
  16. just wondering laki yg pkai boxer x rasa mcm hanging ke your penis and scrotum?

    lelaki yg pkai spender sgt turn on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh really? First time dengar fakta ni. Mmg hanging pn, tapi x sgt kalau pakai size padan. Pakai boxer sejuk skit sbb udara bleh masuk, tapi kelemahan nye kalau terpacak mmg nmpk habis

      Delete
  17. hahaha klaka...tp ade je pompuan punye dlm kotak.. hush pupies

    ReplyDelete
  18. Haha.. Org lelaki senang cari size n x byk s0al.dtg,pilih n beli.Tp org pmpuan ni byk songehnya.lg2 jenis kaki shopping.hehe.. Hurm,Alang2 tu,aku jemput korang ni,j0m watch n k0men VIDEO2 sy bermain gitar/menyanyi di channel YouTube sy.. Klu ada yg tak pakai baju or pakai boxer je tu maaf ye..hikhik =P Tp suara x la sedap mane pun.. Klik link YouTube sy ni, http://www.youtube.com/shahrulizzuwan

    ReplyDelete
  19. hihihi..dh nma nya pmpuan...knalah beli ikut kepuasan hati..

    ReplyDelete
  20. Nora Mieza - bakai boxer x rasa lemas.. birdie free je.. kalau spender lak, rasa terkurung la... haha

    ReplyDelete
  21. sangat genius!malaysia perlukan gaya pemikiran seperti kamu!syabas!

    ReplyDelete
  22. pompuan shopaholic..sampaikn nk spender pun kalo bleh 1 lori...hahaha...pastu xder tmpt nk sidai...

    ReplyDelete
  23. Woahhh ! Bijak sungguh kamoo . Pkai boxer lagi syok. bebas dari segalanya.

    ReplyDelete
  24. psl spender pown leh jadi hal kan??
    huhuhu....
    nice topic to discuss anyway...
    =)

    ReplyDelete
  25. macam cuak je nak bukak read more .. takut kuar gambo bukan2

    ReplyDelete
  26. cerdik ! (selepas bukak read more)

    ReplyDelete
  27. Excellent and very exciting site. Love to watch. Keep Rocking. Best Leggings

    ReplyDelete

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!