Romantik Cara Orang Miskin

Romantik...
Geli tak mendengarnya? Kahkahkah.. Laki yang bajet2 rock kental ni seboleh2 la taknak ngaku dia romantik dengan awek dia sebab nanti orang cakap "ada bunga dalam taman", "jiwang", "leleh" and lain2...Padahal kalau takde bunga dalam taman, takde la ko berawek kan? No woman no cry ma... So kalau korang ada awek atau bini, takyah la nak buat2 kental.. naluri untuk bercinta tu adalah NORMAL okek.. takyah la bajet diri tu cool bila takde bunga dalam taman sebab itu menunjukkan yang korang tu ada masalah jiwa.

Pompuan lak kalau tanya dia 20 ciri-ciri laki idaman, mesti ada nye tersentil perkataan "romantik" sebab naluri pompuan ni memang nak disayangi, nak dimanja dan dipelai2...

Bagi aku, suami aku romantik sebab dia mampu buat hati aku cair dengan perbuatan and kata-katanye...So bagi aku, romantik tu adalah sejenis perlakuan yang MENCAIRKAN HATI. So bila bercakap tentang perbuatan yang mampu mencairkan hati, lain orang, lain lah cara hati dia leh cair kan? Apa-apa pun, bottom line nye adalah CAIR atau dalam bahasa inggeris kapiaq laknat nye adalah FLATTER.

Dear lelaki yang tak tau nak hargai awek/bini sendiri...
Bila bercakap pasal romantik ni, aku serius xpaham nape orang selalu kaitkan ROMANTIK dengan DUIT. Kalau ada duit, baru leh romantik. WTF? Dah kalau ada duit je baru leh romantik, time takde duit korang nak layan awek/bini korang cam sampah? Dah la miskin, perangai buruk lak tu..kan? Go die please...

Kalau gitu lah cara konsep ni diapply, takyah ada hubungan dengan orang miskin lah kan? Sebab orang miskin ni takde duit. Bila takde duit, takleh nak romantik2. Kan??

Itu la jadinye banyak sangat tengok movie cinta orang2 kaya ni..Asal romantik je nak kena mkn kat restoran berputar..Asal romantik je nak kena bagi bunga sejambak... Asal romantik je nak kena bagi hadiah teddy bear... Asal romantik je nak kena bagi hadiah coklat ngan barang kemas.LOLOL!

Dear lelaki yang tak tau nak hargai awek/bini sendiri...
Cara nak bagi hati cair tu xsemestinya dengan duit je...Romantik tak semestinya digabungkan dengan wang ringgit.. romantik cara org miskin xde duit pun boleh gak. Cuba bukak minda tu skit. Tak susah pun nak please pompuan.. unless awek/bini korang tu memang bimbo gile la. Kalau dapat awek/bini camtu baik gi buang dia dalam gaung je.

Ni aku senaraikan benda-benda yang korang leh wat untuk menjadi romantik dengan kadar seminima yang boleh.
   1) Tulis puisi. Tak tau tulis puisi? Cilok la mana2 kat google. Benda tu pun aku nak kena ajar ke?

   2) Cook a romantic dinner. Percayalah, kalau BF aku masak ikan bilis makan dengan nasi and kicap pun aku takde hal.

   3) Give a full-body massage.Ni kalau untuk bini korang la. Nak buat kat awek korang pun xde hal.. tapi risiko lain tu tanggung sendiri lah ye.

   4) Picnic. Berkelah je la kat mana2 bodoh2 pun.. taman bunga banyak kat mana2. Makan benda bodoh pun takde hal. Asal nampak cam berkelah dah lah.

   5) Pick wildflowers on the way home. Bunga yang majlis perbandaran tanam pun leh tahan banyak jenisnye.. petik la satu wat bagi awek/bini korang.

   6) Burn a CD with love songs. Rokok leh beli, takkan satu CD kosong pun tak mampu beli ye dak?

   7) Tengok hujan. Takyah wat pe2.. lepak je tengok hujan sambil pegang tangan and borak2.. auw.. so romantic..

   8) Leave little love notes everywhere. Modal kertas surat kabar bungkus nasi lemak pun takde hal. Nak lagi best, tulis la nota tu kat mana2 page buku yang dia dok baca ke...

   9) Send a love email every day. Mengadap FB leh berjam2... twitter berjam2.. takkan nak hantar satu email cinta yang diplagiat dari google pun takleh? Bukan ko nak kena gi post office pun!

   10) Take a moonlit walk on the beach. Hoyeah... romantisnya...

   11) Take a bath together (use bubbles!).

   12) Bring home good coffee or a decadent sweet. Oh yeah..i'm a coffee lover and pastinya akan menghargai tindakan ini.

   13) Take a walk down memory lane — visit some of the special places from your early days of dating. Gi mengimbau kenangan antara kau dan aku. Oh~~

   14) Make a scrapbook with photos, mementos, and little notes from you lives together/know each other. Seriushit, benda ni perlu kan determination and persistance.

   15)Kiss in the rain. Nyumnyumnyumnyum.

   16) Bring home great take-out, and light some candles.

   17) Fix something or fix up the house just to make your partner happy.

   18) Slow dance to romantic music.

   19) Take a nap together.

   20) Make a list of everything you love about him or her. Sehari tulis satu..lama2 jadi beribu..oyeahh...

   21) Write a love letter. Zaman sekarang dah jarang orang dapat surat kan? Kalau dapat 1, mesti berbunga2 riang.

   22) Clip or email things that make you think of him or her, every day.

   23) Take some quiet time and talk about your day. Hati ke hati...

   24) Write little notes, one for each way she drives you crazy.

   25) Create a little box with a bunch of your partner’s favorite things inside.

   26) Give a little token to your partner to wear, and say it’s to remind him or her all day that you love them.

   27) Sing a favorite song to him or her. Only do this if you can sing fairly well. Kalau suara oktaf 7 macam ehem2, takyah wat. Aku rasa nak terajang kuar tingkap ada la.

   28) Have dinner on the roof or outside of the house...open space.. biar nampak bintang gitu :">

   29) Hold hands, and walk somewhere with lots of pretty lights... shah alam ada i-city.. alor setar ada i-citaq.

   30) Say I love you. In a different way, every day.
  

You see, kebanyakan benda ni takde la menuntut uang ringgit yang banyak.. malah ada yang takyah kuar modal duit pun.. yang korang perlukan sebenarnya adalah MASA and EFFORT.

Percayalah, awek/bini korang mesti akan cair punya lah.. kalau tak cair gak, bagitau aku... aku hantar bounty hunter. Adios amigos berambus.
LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

18 comments

super-1
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 10:59:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

ade jugak entry ko yang tak berbaur kebencian...haha

nice entry anyway :)

avatar
TheBentPencil
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 11:17:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

@super-1

ni entri berbaur kebencian jugaklah.
benci kepada lelaki yang tidak menghargai perempuan di hatinya. heh

btw, bagi saya perkara paling romantik ialah bila lelaki tu kejut subuh dengan lembut dan sopan, pastu solat jemaah sama2. pastu salam tangan lepas doa sama2.

AUMMMMMMMMMMMMMMM

avatar
Lovesucks
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 11:22:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

auw... izinkan saya membatalkan air semayang anda dengan lemah lembut.. :">

avatar
Miss Nurul
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 4:13:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

adoiiii... romantik giler ah..
full body massage yg x tahan tu. haha

avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 6:49:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

aku wat hand made card utk ex bf aku. die pi tayang 1 umah die..seronok bukan main. =3

avatar
Thursday, May 12, 2011 at 8:06:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

HUHUHUHUHU...romantik xyah buang duit..yang jenis romantik buang duit tue semua fake!hohohohoh


nak yang no.27 tue!!hahahahaa

avatar
Apisometres
AUTHOR
Thursday, May 12, 2011 at 8:49:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

romantik2 pun kena tinggal gak..




sigh....

nice entry btw ^^

avatar
Nurul Afifah
AUTHOR
Monday, May 16, 2011 at 9:34:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

awesome tips..bkn susah mana pon..why la guys selalu igt romantc means money? oh please..kalau romantic means money..dgn woman sekarang ni ramai dah independent..belambak lah MONEY tu nak kena spend..

avatar
fRaMe+LenSeS
AUTHOR
Thursday, June 2, 2011 at 1:14:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

nice one, for me apa kamu kata tu mmg terbaik, yang terindah, yang paling masyuk, romantik tu tak semesti nya yang mahal, tapi apa yang diberi dari hati, yang pelik2, i mean puisi khas untuk dia tu, memang sangat dalam maksud tersimpan dalam ati nt.. :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, June 8, 2011 at 2:50:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

one day i went to my boyfriend's place after a whole day of lectures and tak makan langsung lagi.. then sampai tempat dia, dia dah masak sedap sedap.. waaaaahhhhh... sayang kot.. hampir nangis waktu tu.. lol

avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, June 29, 2011 at 2:51:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

blog kau ni..mula2 best..serius..ckp straight from your heart..but then..lama2 bosan arh..asyik dok memaki..mostly memaki org..kurang facts yg menarik! yg boleh tambah ilmu pengetahuan aku.

avatar
kuihcoklat
AUTHOR
Wednesday, August 24, 2011 at 8:37:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

hai.. i mintak permission copy idea2 romantik u ni.. menarik.. :)

avatar
MizZ_AnN
AUTHOR
Thursday, November 24, 2011 at 3:22:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

hi...mohon share tips ni buleh???hehehhe mcm tersuke lak..hikhikhik...

avatar
Nia
AUTHOR
Saturday, July 13, 2013 at 11:35:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

No. 9 tu paling bagus. Kat twitter tweet berkali2 sehari, hapdet FB berkali2, takkan nak email isteri tak bleh kot...

avatar
Sunday, November 10, 2013 at 4:02:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Listen to Malaysia's radio stations featuring popular station including ERA FM, HOT FM, Hitz FM, FLY FM and more via online streaming.

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon