Weird Advertisements I Found on Shinkansen

First of all, let me remind you that the ticket price to ride on a shinkansen is expensive. If you are not in a rush, I suggest you better take the express bus to go to your desired places. Canggih I tell you their express bus. Cam naik flight business class. Cuma takde pramugari lah. Boleh cuba try test tengok kat Willer Express untuk tengok jenis2 bas yang diorang ada termasuk fees pe suma. Anyway, kalau nak naik shinkansen jugak untuk pengalaman sekali seumur hidup, takde masalah pun.. cuma bayar harga tiket cam naik flight lah. Pastu time nak bayar tu sila nangis darah kejap.


Jenis-jenis seat bas kat Willer Express mengikut kelas

Aku ke Nagano dengan shinkansen bebaru ni dan actually takde la teruja mana pun. Ia bergerak laju (You don't say!) Tu je. Cam naik KTM, KTM tu laju. LOL! Since aku dah pernah naik bas ke Kyoto sebelum ni, kali ni try lah keretapi peluru pula. Memula tu cam hadap la jugak tengok pemandangan kat luar kan. Lama-lama, bosan menjelma. Lalu katalog yang terselit pada hadapan ruang duduk diambil dan dibuka. Lalu terlihatlah aku iklan-iklan yang sungguh mencuit hati.

Antaranya ialah...


Duck Face sebenar
Cuba teka apakah binatang ini?
...
...
...
Ya... pengorek telinga. Sila lihat gambar sebelum ini sekali lagi untuk melihat hasil tuaian.
Harith Iskandar boleh jugak pakai topi ni untuk memberi kejutan kepada peminat2 beliau


Tanyalah UAI: Apakah hukumnya menggunakan alat ini ketika duduk di antara dua sujud? 
Manusia bertamadun tidak berak merata2 tetapi membawa jamban merata2.
Ini bukan baju angkasawan tapi baju tebal untuk memanaskan badan ketika musim salju. LOL!


Sekian, terima kasih. 

LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

10 comments

Che Sakinah
AUTHOR
Sunday, January 6, 2013 at 12:38:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

HAHAHA. lawok! aku nak beli satu ah tempat korek telinga tu... kekeke

berapa lama duk sana?

avatar
LoveShak
AUTHOR
Sunday, January 6, 2013 at 12:40:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

@che sakinah... xsure lagi.. maybe 3 bulan, setahun.. dua tahun... LOL

avatar
shahrul hairy
AUTHOR
Sunday, January 6, 2013 at 12:46:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

aku nak KOREK TELINGA tu wehhhh... hahahaha RARE siout

avatar
shahrul hairy
AUTHOR
Sunday, January 6, 2013 at 1:00:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

kah3.. ape pulak.. PEMBERSIH la pe.. pakai yg biasa bahaya.. hahha

avatar
Hikaru Yui
AUTHOR
Sunday, January 6, 2013 at 1:20:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

jepun mmg banyak barang2 camni kan..hahah sweater tu mcm cool ja..nak selai =p

avatar
Sunday, January 6, 2013 at 2:09:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

intan.. tlg belikan aku pengorek telinga itu oke.

avatar
deaf-angel
AUTHOR
Monday, January 7, 2013 at 1:46:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

harap2 bos2 konsortium, mara liner, delima, maju, dan lain2 baca post ni dan beli bas seat gini.

avatar
LoveShak
AUTHOR
Monday, January 7, 2013 at 7:50:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Wahhhh @deaf-angel... you still read my blog? SUGOI!!!

avatar
Wednesday, May 22, 2013 at 12:33:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Intan, tlg check kan harga pakaian angkaSAWAN tu please. Going off North Pole this summer. Seriously.

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon