Twitterjaya di Museum of Science and Nature, Ueno, Japan

(Sambungan post tadi)

Pastu I gi Museum of Science and Nature.

Museum dia ramai orang sebab interactive. Leh bawak budak2.



Ni lagi besar, so 600 yen.

Dia ada Japan Section and International.

Yang ni Japan. Dia cite apa ada kat Japan, jenis hidupan dia...



Yang best, suma ada sample. Takde la tengok gambar je.



Ada video-video gak.

(Dah nama pun muzium sayang, mesti la ada yang dipamerkan. Hahaha)

What I mean is, very minor photos. 


Sume sample.

(Owh oce)



Macam pokok ni. Dia label bape tahun. 

Kalau you zoom gambar tu, nampak sampai umur 1600 tahun.

And Jepun banyak fosil.



I tak sure ni replica or real bones.

I suka cara dia buat museum dia. Bukan setakat pameran.

Macam ni. Nak cite batuan apa ada kat Jepun, kat mana, dia wat camni. 



Cool siot. Pakai actual rocks.

Pastu dia ada wat presentation camne orang dia berevolusi.

Ni kira caveman kot.




Ni dah reti pakai baju.

(Bulu burung tak banyak beza dengan bulu burung diorang sekarang. Bagus2)

Burung je tengok, sex maniac betul.






Ni lepas tu...





Ni seterusnya...


Ni zaman Samurai kot. Tengok, dia ada globe lagi. 



Pastu I gi section lain.

I jumpa kawan Noreena. (untuk pengetahuan korang, Noreena ni adik aku. Dia pernah accident langgar babi)



Tak sure yang mana. Diorang cakap Noreena pernah langgar diorang. Pastu diorang jadi kawan.

I jumpe adik Aizad Fahmy gak.



Ni sape ntah tapi dia kenal you so I tangkap gambar.


Pastu dia ada pamer barang teknologi diorang. Camne diorang advanced. Agak bosan.




Pastu I jumpe Twitterjaya.

Ni ha.


Memacam jenis ada. Suma dalam bekas akuarium ni and sume rasa cambest padahal terkurung.







Suma tengok dunia ikut screen tapi diorang pikir diorang sangat best and tahu memacam.




(Ko setan! Aku akan blogkan suma ni!)

LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

5 comments

Azie.Fauzi
AUTHOR
Monday, October 1, 2012 at 12:45:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

wakakaakka tergelak aku baca...mmg lawak bf hang ni taw

avatar
WZ
AUTHOR
Tuesday, October 2, 2012 at 11:43:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Yang poko tu rasanya dia kira ikut lilitan dkt batg dia rasanya utk tahu umor dia. lagi byk lagi lerr tua.

metaphor utk twiterjaya tu mmg betul2 kena ah. lol. Wah! more entry pelis pasal jepun2 ni.

avatar
LoveShak
AUTHOR
Tuesday, October 2, 2012 at 11:57:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Tunggu aku pi sana la hujung tahun ni untuk lebih byk entry sbb si shakiaq ni penyegan nak record dia pi mana. Tgkp gmbr pun aku yg paksa dia. wkwkw

avatar
faizfakhirin
AUTHOR
Monday, October 8, 2012 at 11:33:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

bulu burung xbyk beza dgn bulu orang. hahahahaha...

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon