Pengalaman di Museum of Modern Art, Ueno, Japan

Pengalaman ini diceritakan oleh Shakiaq dan aku rasa eloklah aku share je kat korang kot-kot la tergerak hati nak pergi sana jugak :)
(Ayat-ayat yang digunakan adalah dalam bentuk conversation memandangkan aku copy paste dari LINE)

Tadi I gi Ueno. Gi tengok Museum. Mula-mula I masuk Museum of Modern Art.



420 yen.

Dia ada sculpture and paintings.



The Thinker. Bukan Thinker dalam Dota yang leh fire rocket tu. Ni ori punya idea. 

By the way, I tangkap ni sebab I suka.




Ni tak ingat tajuk dia apa tapi yang penting kissing position dia menarik. Nanti kena buat. Muahahahah!

(hahahahahahha bodoh kan you)



Ni Madam Doloroso kot. I ske sebab cara dia wat colour tone tu lawa. Yang veil dia tu.



Ni lak Claude Monet. Dia femes tapi lukisan dia suma style camni. Tak suma orang leh appreciate termasuk lah I. 

Tapi Monet nye painting ni mesti mahal.




Ni nama dia Duckling. I suke dia lukis budak ni. Lawa. Comel.



Ni painter tak femes sangat kot. Tapi I suke sebab dia lukis pakai cat minyak. Tapi kalau tengok dekat, teliti...





Ni close up painting tadi. Oil based painting. Dia macam lukis by pixel.



Ni lak abstract apa ntah tapi lawa. I suka gak.



Ni Picasso. Level-level Monet tadi. Tajuk dia women apa ntah. 

Arca ni I terpaling suka

I teringat you.

(Ye la, I gemuk itam)

Banyak suclpture kekadang propotion badan lari sket tapi yang ni cam kene gile. Btw tu je Museum of Modern Art.

....sambung Musieum of Science and Nature lak post seterusnya.
LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

4 comments

WZ
AUTHOR
Tuesday, October 2, 2012 at 11:38:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

Xde ke suclpture muslimah sikit? kah kah. My feveret is Duckling tu. lawo~~

Btw klu 420 yen maknanya RM12 lebih lah ek? =O

avatar
LoveShak
AUTHOR
Tuesday, October 2, 2012 at 12:00:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

RM16.40.. lebih kurg lah tu. LOL. Kat Ueno mmg ada banyak jenis muzium. Tak sempat gi semua dlm sehari.

avatar
Sanji Ngatmi
AUTHOR
Monday, October 8, 2012 at 4:12:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

bole amek gambar ke ... tak kena saman apa?

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon