Mok Mok Mok

Sahaja aku menulis entry ini ketika waktu kerja tunai...

Kalau yang pernah baca blog aku ni tahun lepas, ada entry aku tengah berusaha untuk turunkan berat badan. Baca kat sini oi

Ketika entry itu ditulis (September 2011) berat aku adalah 70kg. Setelah setahun aku melakukan diet on off, gi gym on off, jaga makan on off, tanggal 22 Oktober ni berat aku adalah 60kg. So dalam sehari aku kurang around 25gram lah. 

Memandangkan aku dah nak kawin tak lama lagi, aku pun mula la berdiet secara tak sihat. Makan time sarapan je and malam bila lapar, minum lah air nestum... 

Aku still gi keje jalan kaki. 

Gi Giant yang jaraknya around 500m jalan kaki. 

Nak masuk office naik pakai tangga, tak guna lif.

Aku quit makan nasi (kecuali smlm sbb balik kampung mkn nasi lemak spjg hari total 3 pinggan. Fine mama...fine)

Pagi2 kadang2 aku buat jus epal sebab orang cakap baik untuk turunkan berat badan.

Aku tak minum air bergula... minum air masak lebih dari 1.5liter sehari...kadang2 minum green tea.

Aku tahan kelaparan aku dengan bantuan Acai Berry (perut tak lapar tapi nafsu makan still ada).

Ni gambo aku yang aku ada upload kat FB and Twitter. Baju saiz S yang dah lama aku tak pakai. Mihmihmih.



Setakat ni baju kurung aku saiz S dah muat.. Semoga bulan 12 nanti sebelum 23hb, aku dah berjaya kurangkan at least 5kg lagi.

Amin....
LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

7 comments

M.D
AUTHOR
Monday, October 22, 2012 at 2:22:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

tak sangka dulu kau betul2 mok intan. good luck!

avatar
lordapes
AUTHOR
Monday, October 22, 2012 at 5:20:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Wow. Sekali update 18 entry. Kau dah turun, aku sedang. Tahniah.

avatar
LoveShak
AUTHOR
Tuesday, October 23, 2012 at 12:38:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

@lordapes aku baru update link feed aku.

@M.D Insyaallah :)

avatar
Saturday, October 27, 2012 at 1:19:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

avatar
D'Puaka
AUTHOR
Saturday, November 3, 2012 at 12:39:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Buat apalah diett..seksa perut aje hahha

avatar
kay_are
AUTHOR
Monday, November 12, 2012 at 5:28:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

semangat berdiet sempena nak jadi permaisuri sehari r ni.. selamat berjaya! semoga dipermudahkan

avatar
Shuhada Shah
AUTHOR
Tuesday, November 20, 2012 at 12:26:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

aku nak diet gak sebab nak kawin tapi takde kekuatan keimanan

damn gambar baju biru buat aku jeles gila2

Waaa

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon