Ups and Downs



Semua orang ada masa ups and downs masing-masing.

Macam aku, aku pernah aktif tulis blog dan selepas tu aku dah jarang tulis blog sampailah satu time tu aku stop terus tulis blog. Tapi, sebagai orang yang suka bermonolog dan berleter dalam kepala macam aku ni mana la boleh berhenti menulis langsung kan. So aku banyak membebel dalam Twitter pulak. 

Hari ni, selepas 4 tahun 4 bulan aku membebel dalam Twitter aku rasa malas pulak nak tweeting, so aku bukak blog dan tulis post ni. Sekarang aku tengah rasa down lah sangat-sangat dan malas sangat nak update website bisnes jugak. Dah malas promote barang jugak. Takde sebab utama, cuma rasa macam nak slow.

Aku jugak takde sebab utama kenapa aku sibuk nak tulis blog or rant di twitter or update status di FB. Orang boleh cakap aku butuh perhatian tapi kalau takde sape nak peduli, takde apa pun yang jadi kan? Aku mula tulis blog pun sorang-sorang takde siapa pun yang peduli. Dah orang yang nak amik peduli, nak buat camne kan? Aku update link macam biasa, kalau takde siapa pun peduli nak CLICK dan BACA, apa aku boleh buat? So, bukanlah aku tulis sebab butuh perhatian sangat pun cuma aku nak engage dengan manusia yang peduli, yang sekepala dengan aku. 

Ada yang pernah cakap, sejak aku kawin aku dah jarang cakap isu-isu provocative yang mana aku rasa, suka hati aku lah nak cakap pasal apa pun. Selama ni aku cakap pasal apa pun bukan sebab orang suruh or memenuhi apa yang orang nak baca. So kalau ko nak baca, silakan. Tak suka, ada aku kisah? Gittew

Aku rasa sangat down hari ni... takde sebab... just rasa down... tu je lah aku nak kabo sebagai penutup post ni.

Sekian terima kasih.

LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

10 comments

Wednesday, February 12, 2014 at 2:27:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

semua orang memerlukan perhatian. mencari perhatian. sebenarnya boleh la aku katakan perhatian yang kita cari tu adalah kasih sayang. and nak aku detailkan lagi, kasih sayang siapa yang sebenarnya secara default kita dok terhegeh2 nak ni? Kasih sayang Tuhan.

Kasih sayang Tuhan sangat besar dan luas. dan dari makhluk2nya la disalurkan kasih sayang tu. Dan kita sebagai manusia secara default memerlukan kasih sayang tu dengan mencari perhatian.

ko jgn x approved plak kata2 sufi dri aku ni intan.

avatar
deaf-angel
AUTHOR
Wednesday, February 12, 2014 at 7:41:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Keybod ko, ko nye suka la nak type apa kan?

avatar
ayunda maajis
AUTHOR
Wednesday, February 12, 2014 at 11:03:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

amboi 1 hari upload 3 post. down macam mana pulak? hahaha..

avatar
aida damia
AUTHOR
Thursday, February 13, 2014 at 9:14:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

rindu degn celoteh intan... dr blog lama.. tak paus ati p add kat fb.. rasa cam dah lama kenal.. wlaau hanay baca blog je..

avatar
ayunda maajis
AUTHOR
Thursday, February 13, 2014 at 9:37:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

loh xde kerrrr? ape pasal kt dashbod aku dia paper hang upload 3 post dalam 1 masaaaaa..argghhhh!!!

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon