Review: Just Bitten Kissable dan Canmake Candy Wrap Lip



Hoyeah!

Gambar menunjukkan barang mekap yang aku dah beli semalam. Dari kiri, eyeliner, Revlon 'Just Bitten Kissable' Balm Stain, Canmake 'Candy Wrap Lip', Canmake Lash Care Essence, dan Canmake Powder Cheeks.

Dalam post ni, aku nak review dua benda je iaitu Just Bitten Kissable dan Canmake Candy Wrap Lip :)

Revlon Just Bitten Kissable

Pertama kali aku terpandang lip balm ni pada rak, aku tengah sibuk mencari lip gloss. Aku tengok cam aneh je rupa parasnya sebab badannye macam besar.. macam crayon. Orang tua2 cakap, tak kenal maka tak cinta aite? So aku try tester sebatang. Rasa sangat sangat puas hati dengan resultnye... terus aku sambar sebatang! Perlu beli!



Rupa paras luaran

Ini bukan crayon


Selepas penutupnya dibuka. Macam crayon kan? 

Tolong ye adik, jangan kaler buku mari mewarna dengan lip balm ni okay.!

Macam mana cara pakai?

Aku? Aku sapukan garisan luar bibir aku dengannye,  aku jugak sapukan ia pada bibir dalam, atas dan bawah. Aku 'lukis' atas garisan luar bibir aku dengan lip balm ni memandangkan lip line aku adalah mendung warnanya.

Aku bukan seorang yang reti pakai lip liner...so aku guna lip balm ni sebagai ganti lip liner. Boleh?

Time sapu, rasa macam ada efek menthol pada bibir. Bau pun bau menthol. (Apa yang aku perhatikan, sampai malam bibir aku kekal 'berwarna' dan yang paling penting, garisan luar bibir aku tetap tak nampak hitam seperti asalnya).

So, 

Selepas tu? Apa yang aku lakukan seterusnya adalah, mengisi ruangan 'kosong' bibir dengan Canmake Candy Wrap Lip. 


Canmake Candy Wrap Lip


Rupa paras luaran

Berusnye sangat lembut!
Bahagian kiri: Canmake Candy Wrap Lip
Bahagian kanan: Revlon Just Bitten Kissable
Lip Gloss Canmake tu, aku sangat suka macam mana dia terhampar atas bibir aku. Eceh.. terhampar gittew. Tak tau lah aku kedekut ke, or memang aku titik skit2 je atas bibir, kemam2 skit, dah cun berkilat bibir. Even kalau tak pakai lipstick or lipbalm ni pun, pakai lip gloss ni aje dah cun dah kalernye atas bibir. Aku jual ye Canmake Candy Wrap Lip tu kat www.facebook.com/StuffFromJapan dengan harga RM45 termasuk postage :)

Pasni aku nak beli lagi lipbalm tu..tapi aku nak beli kat Malaysia sebab kat Malaysia lebih murah! RM30 je.. kat Jepun aku beli harga almost RM50! Lenkali nak beli kaler lain pulak yang lebih lembut warnanya. Hehehe. Ada banyak kaler... di bawah ni baru separuh dari koleksi warna yang ada...



Siap! Boleh keluar berjalan2 sekarang!



LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

3 comments

Wednesday, May 22, 2013 at 12:20:00 AM GMT+8 Reply Delete Delete

wah comelnyer. siap ada kerongsang di dada. akakakakkaka

avatar
Sunday, June 23, 2013 at 4:27:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Klo bibir kiter itam sesuai ker pkai revlon nie ek..

avatar
Sunday, June 23, 2013 at 4:29:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Klo bibir kiter itam sesuai ker pkai revlon nie ek..

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon