Kaching! Kaching!


Celik mata, mengadap laptop upload barang2 kat websitewww.macamcomel.com. Dari pagi buta sampailah ke tengah malam tido pukul 1-2 pagi. Makan minum pun dah macam orang dalam penjara, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang sebab takde masa...asyik buat kerja. Kena buat sekarang jugak supaya bila dah di malaysia nanti, boleh tumpu pada website baru pula. Kali ni nak jual apparels and accessories (akan tumpu pada kaum lelaki).

So, nanti akan ada 3 website. Yang jual mekap dan penjagaan diri, yang jual barang2 comel, dan yang jual pakaian serta aksesori. Tak kisahlah duduk depan laptop berbelas jam pun sehari, aku buat benda yang aku suka. Selama ni aku dok main game, tulis blog dengan tweeting pun ngadap belas jam sehari jugak kan.

Indah sungguh buat kerja sendiri, yang tak menipu orang. Yerp, aku tak menipu. Syukur jugak ada suami merangkap penasihat yang amanah dan jujur. Kalau kena refund duit, aku refund. Kalau barang nampak cacat, aku tak jual/bagitau customers/sedekah. Kalau kualiti kurang memuaskan, aku turunkan harga and bagitau customers.

Bagi aku, rezeki tu dari Allah. Kalau dah jujur, customers tak jadi beli, takpelah. Itu bukan rezeki aku. Dari menipu customers puji produk pong pang pong pang macam ye ye je padahal takde la tara mana pun, pastu makan duit haram, jadi darah daging. Kaya pun nanti hidup tak tenang.

Terasa? Well, sape suruh makan cili. Dah tau tak boleh tahan pedas, jangan lewww makan cili. Ahaks.


Kaching! Kaching!
LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

2 comments

Wednesday, March 26, 2014 at 3:03:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Betol tu intan, kalau brg ade rosak kene tnjk customer lg2 tggl last piece ke apa at least dorg tau kita jujur kan. Best niaga ni, aku pon seronok hihi

avatar
Wednesday, March 26, 2014 at 3:04:00 PM GMT+8 Reply Delete Delete

Betol tu intan, kalau brg ade rosak kene tnjk customer lg2 tggl last piece ke apa at least dorg tau kita jujur kan. Best niaga ni, aku pon seronok hihi

avatar

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon