Cara-cara download Gameboy Emulator dalam Android Phones/tabs

Aku dah bosan orang tanya aku soklan yang sama...so aku tulis entry ni bagi 7 keturunan Mahsuri boleh baca termasuk puak Taliban, Hizbullah dan Yahudi.

Cara yang pertama, pergi ke: http://slideme.org/application/slideme-marketplace  dengan henpon atau tab android anda yang ohsem ittew

Atau download beliau di sini:























Selepas itu, masuk dalam SlideME Marketplace tersebut dan search "GameBoid"


Sila install beliau. Itu pun nak kena cakap kah????

Selepas install, tak boleh main lagi. Kena la donlod game dia dulu. Tapi memula kena donlod "DroidEmuROMGet"

Sila cari DroidEmuROMGet sama dengan cara ko donlod GameBoid tadi. 

Lepas donlod, sila buka DroidEmuROMGet.

Korang akan nampak layout camni:

Selepas tu, akan ada banyaaaaaak list game.. Pilih lah mana2 pun sampai lebam...


Pilih salah satu game tu.. pastu tengok sampai naik status leh donlod, baru tekan donlod macam ni:


Pas download, bukak GameBoid, pastu cari ROM dan bukak... (suma game yang dah di donlod akan ada di situ..benda ni set sekali je..pastu dia akan cari sendiri kat situ)


Contoh senarai game yang dah didonlod:


Pilih je terus game tu..tak yah nak extract2... and leh main dengan aman dan damai!!



TAMMAT!


LoveShak
LoveShak

Previous
Next Post »

Rajin-rajinkan diri anda untuk meninggalkan komen ye!
EmoticonEmoticon